Hoofdsponsors
Programma Kunstroute Soest 2013

De Kunstroute Soest viert dit jaar haar 2de lustrum met een uitgebreid programma:

Vrijdag 6 september 18:00 - 21:00 uur
Officiële opening van de Kunstroute 'Kunst en Bedrijven' Soest 2013 met een Cultureel Café. De lichten van het spectaculaire lichtproject 'Groot licht! Op kunst en bedrijf' gaan aan en de kunstenaars geven een toelichting.
Locatie: Van Zal Camper en Caravanherstel, Nieuwegracht 8.
Deze avond zal Balls Hoops 'N Beats, een driemansformatie, verrassen met geluid, licht en beweging.
Muziek: Oscar Prinsen.
Voor een aangeklede borrel wordt gezorgd.

Vrijdag 6 september vanaf 20:00 uur
Nieuw! Deze avond is de aftrap van het Lichtproject, waarmee het thema van de komende Kunstroute 'Groot licht! Op kunst en bedrijf' wordt vormgegeven. Elf kunstenaars zijn met een aantal bedrijven aan de slag gegaan en, met hun visie op het thema, worden de panden op een kunstzinnige manier gebruikt. Hierdoor ontstaan zeer verschillende 'lichtprojecten' die, zodra de schemer invalt, te bekijken zijn van 6 t/m 15 september.

Zondag 15 september 11:30 - 17:00 uur
Kunstroute Soest 2013

11:30 – 12:00 uur
Opening Kunstroute Soest 2013, 10de editie!
Locatie: De Garage (ASCA Soest Autoschade), Oostergracht 1

De Kunstroute 2013 wordt op 15 september om 11:30 uur feestelijk geopend en zal met een bijzondere verrassing worden opgeluisterd!

11:30 - 17:00 uur
Parkeren
Indien u met de auto komt - de fiets verdient de voorkeur! - kunt u parkeren op de parkeerplaats (P1 op plattegrond) bij TBS aan de Koningsweg en als die vol is de parkeerplaats (P2) bij Sportschool Basic-Fit Soest.

De Hopman Masselman Groep (HMG) verleent deze dag allerlei hand- en spandiensten. Zo zullen zij er voor zorgen dat u een informatieblad met plattegrond overhandigd krijgt en zullen ze, samen met 'verkeersregelaars', u een parkeerplek aanwijzen. We hopen dat u de aanwijzingen van deze 'padvinders' wil opvolgen, zodat het aantal auto’s op de route minimaal is. Voor uw en onze veiligheid!

12:00 - 17:00 uur
'Groot licht! Op kunst en bedrijf'!
Locatie: diverse plekken

Op verschillende plekken zullen kunstenaars actief bezig zijn en daar het publiek zoveel mogelijk bij betrekken; zoals bij Fotogroep Soest waar u een foto kan maken of allerlei vragen over uw camera kunt stellen, Jaap Hielema figuurzaagt weer met zijn motorzaag, bij ESSA geven drie docenten korte workshops voor volwassenen en jongeren van Soestvrijstaal maken een kunstwerk van een oude caravan.
Kom kijken hoe met veel inspiratie, concentratie, inspanning en bevlogenheid onder de handen van de kunstenaars langzamerhand een kunstwerk ontstaat.

12:00 - 17:00 uur
De Springbokken
Locatie: over de hele route'Springbokken in Industrial Spaces'
Laat u verrassen door deze Soester gymnastiekvereniging!

12:00 – 17:00 uur
'Zelf actief beeldhouwen'
Locatie: tent tegenover Oostergracht 1

In de tent tegenover De Garage (ASCA Soest Autoschade) aan de Oostergracht, kunt u zelf aan de slag met klei, speksteen en/of mergel om uw eigen creativiteit tot bloei te laten komen.

Gereedschap en materiaal worden ter beschikking gesteld door De Hazelaar ART SUPPLIES. De begeleiding vindt plaats door Het Klei Atelier uit Amersfoort.
U hoeft zelf alleen maar enthousiasme, inzet en creativiteit mee te nemen. Iedereen van jong tot oud is welkom.Het Klei Atelier
Het Klei Atelier is een werkplaats op locatie voor het maken van klei- figuren. Iedereen vanaf 3 jaar kan aan de slag met de soepele rivierklei. Tover met je handen, boetseerspatels, klei en verf. De creatie gaat mee naar huis.
Voor meer informatie: www.klei-atelier.nl

13:00 - 16:00 uur
Kinderkunstroute – inloopworkshop 'Houten hutjes bouwen'
Locatie: Van Doorn - Soest, Koningsweg 33
Door: Dorette Giling, Kunstencentrum Idea

Ben je tussen de 6-12 jaar en wil je na alle kunst van andere kunstenaars zelf aan de slag? Kom dan tijdens de Kunstroute langs bij Van Doorn - Soest en maak een leuke mini-hut van hout. Samen met een echte kunstenares bouwen we een heel dorp, met echte bomen en zandweggetjes tussen de huisjes door. Met houtsnippers, stokjes en ander 'restafval' kun je hele gave bouwwerken maken. Misschien maak je er ook nog wel een puntdak of plat dak bovenop, met een trap om op een verdieping te komen. De bomen in het dorp bestaan uit takken en bladeren.


13:00 – 13:30 uur
14:00 – 14:30 uur
15:00 – 15:30 uur
16:00 – 16:30 uur

Rosamint Faas Invites...
Locatie: Studio R+M, Nieuwegracht 10Zangeres Rosamint Faas neemt voor deze 10de editie van de Kunstroute een spannende mix muzikanten uit de nationale en internationale jazz scene mee. Drummer Klaas van Donkersgoed en bassist Olaf Meijer waren reeds eerder te beluisteren op de Kunstroute, maar de Deense gitarist Jens Larsen en de Amerikaanse saxofonist Alex Coke vormen een internationale aanvulling.
Jens Larsen ontmoette zij op een van de vele sessies die Amsterdam rijk is en Alex Coke leerde zij kennen bij een optreden in Café Alto, hèt jazzcafé in Amsterdam. Al langere tijd was er de wens om deze top muzikanten eens te combineren met haar vaste ritmesectie.
De zondagmiddag bij Studio R+M wordt dan ook een must-see voor de Soester jazzliefhebber.

In deze foto- en ontwerpstudio kunt u tijdens de Kunstroute van dichtbij zien hoe reclamefoto's tot stand komen terwijl u geniet van jazz.

12:00 - 17:00 uur
Figurentheater Ennadien Blink
Locatie: over de hele route

Daar gaat Ennadien met haar karretje, het kraakt, piept en is oud.
In haar karretje zit van alles, koffertjes met kleine stukjes theater, oud en nieuw wisselen elkaar af.
Ze is er even en dan loopt ze weer door. Laat u verrassen door wat er allemaal uit het karretje komt!


12:00 - 13:00 uur Rondrit over het terrein
13:00 - 14:00 uur Optreden bij Mobiel & Zeker

Michel Dubbers / Balls Hoops 'N Beats
Locatie: bij Mobiel en Zeker, Nieuwegracht 10 en over de hele route

Een unieke act van een DJ in een Audiosuit, een jongleur/vuurspuger en hulahoopster. Na de officiële opening volgt een rondrit over het terrein met hun Beatmobiel; een gepimpte scootmobiel en kunnen kinderen en volwassenen de hulahoop- en circusspullen proberen. Een 'speciaal' optreden vindt daarna plaats bij Mobiel en Zeker.


15:30 - 17:00 uur
Chorus Line verrassingsconcerten
Locatie: langs de hele route en bij diverse bedrijven

Laat u verrassen door het Soester koor Chorus Line, een enthousiast en bevlogen koor, dat graag op hoog niveau mooie arrangementen ten gehore brengt, ook tijdens de Kunstroute.

12:00 - 17:00 uur
Soestvrijstaal Graffiti met Gebakken Muren
Locatie: Caravan op hoek Nieuwegracht/Zuidergracht

Gebakken Muren laat zien wat je kan doen met graffiti kunst en... een caravan. Misschien kunt u uw steentje bijdragen.


12:00 - 17:00 uur
Samen met de Rabobank en Mitzy Renooy een portret maken van Prinses Beatrix
Locatie: Speciaaldrukkerij TOF, Oostergracht 12

De Rabobank nodigt iedereen uit om met mee gebrachte oude munten een kunstwerk te maken. Oude, of onbruikbare (buitenlandse) munten worden geruild tegen een verrassing en vormen uiteindelijk, onder begeleiding van een kunstenaar, een portret van prinses Beatrix.

12:00 - 17:00 uur
Schminken voor jong én oud!
Locatie: Van Zal Camper en Caravanherstel, Nieuwegracht 8

Carola van Daatselaar van Skepping schminkt jong en oud, elke keer een nieuw klein kunstwerkje.

12:00 - 17:00 uur
Fotogroep Soest: Photoshoot!
Locatie: Van Doorn Verhuur, Nieuwegracht 6

Neem uw camera mee en in een kleine studio kunt u zelf een 'professionele' foto maken van uw man, vrouw of kind. En mocht u vragen hebben over uw digitale camera of fotografie in het algemeen, dan zullen de leden van deze fotogroep u graag verder helpen. Daarnaast tonen zij een greep uit hun eigen werk.

12:30 uur
13:45 uur
15:30 uur

ESSA
Locatie: ESSA, Nieuwegracht 24-4

De eerste korte workshop, door Sanneke van Nielen, 'abstract met materialen' start om 12:30 uur.
Vervolgens om 13:45 uur geeft Monique Matla de tweede workshop; 'techniek van het schilderen'.
De laatste workshop start om 15:30 uur en wordt verzorgd door Peter Kempeneers; 'schilderen met penseel en paletmes'.

12:00 - 17:00 uur
King Arthur Groep: Hoedenproject
Locatie: Ipacs BV, Nieuwegracht 19

Tijdens de Kunstroute presenteren zij het 'hoedenproject', een project speciaal gemaakt voor de Kunstroute. De kunstwerken gemaakt van hoeden, ingeleverd door buurt- en wijk/dorpsgenoten n.a.v. een oproep in de krant, worden gepresenteerd op lampen. (Kunst op licht!)

12:00 - 17:00 uur
Jeannette Kroeskop: 'Recycle-Art'
Locatie: Lasbedrijf Dorrestijn BV, Oostergracht 26

Heeft u nog ergens een oude lamp staan, een tafeltje, spiegel, kledingrek, kamerscherm, hoed enz. enz. en geen idee wat u ermee wilt? Wellicht kan Jeannette samen met u kijken hoe dit opnieuw kan worden omgetoverd tot passend, leuk en functioneel! Kom een kijkje nemen en laat je verrassen!

12:00 – 17:00 uur
'Een, twee, drie... kwartet!' voor kinderen
Locatie: bij diverse bedrijven (+ op de plattegrond)

Kinderen kunnen tijdens de Kunstroute bij diverse bedrijven complete setjes kwartetten voor een kwartetspel verzamelen. Vind de gebouwen, grote en kleine dieren, lijnen en vlakken en nog veel meer. In totaal zijn er 14 setjes te verzamelen. Een doosje met 2 stickers, voor op de voor- en achterkant van het doosje, wordt de kinderen uitgereikt bij binnenkomst op het terrein. Gemist??? Vraag er dan naar bij een scout/padvinder bij De Garage.


11:30 – 17:00 uur
Radio Soest
Tijdens de Kunstroute zal Radio Soest live verslag doen. Reporters zullen de hele middag in bedrijven en op straat interviews afnemen en muziek laten horen. Bezoekers, kunstenaars, kinderen en mensen in de bedrijven komen aan bod.

Stem uw radio dus deze dag af op FM 102.4 (kabel), FM 105.9 (ether) of 107.5 (glasvezel) en u hoeft van deze dag niets te missen. Vooral voor bedrijven die mee doen met de Kunstroute is het misschien leuk om te horen hoe het er bij een collega aan toe gaat.

11:30 – 17:00 uur
Terrassen en versnaperingen
Locaties: Terras bij De Garage (ASCA Soest Autoschade), Oostergracht 1, terras bij Verdonk Trappen, Nieuwegracht 32 en eetkraampjes tussen Studio R+M en ABO Klimaat, Nieuwegracht 10 en 12.

Gedurende de hele dag kunt u terecht op de twee gezellige terrassen. Er is gratis verse koffie van Royal Taste Company en er zijn andere versnaperingen te koop (groen bestekje op de plattegrond). Voor de kinderen staat er een springkussen en is er een ijscokar van IJssalon Bemer (licht blauw bestekje op de plattegrond).
Poffertjes en frites, of een broodje van Het Vleescentrum Van Den Berg vindt u langs de weg tussen Studio R+M en ABO-Klimaat, Nieuwegracht 10 en 12 (paars bestekje op de plattegrond). Voor lekkere hapjes en een high tea bent u op het terras van Verdonk Trappen bij Happa's & Tappa's Catering (rood bestekje op de plattegrond) aan het goede adres.

11:30 – 17:00 uur
Fietsplan en een diligence
Voor diegenen die wat moeilijker ter been zijn of van ver met de auto komen en de route fietsend willen afleggen, zijn er fietsen ter beschikking gesteld door Rijwielspecialist Jacco de Bruin. U vindt de fietsen in een tent bij De Garage (ASCA Soest Autoschade), Oostergracht 1.

Of gaat u liever met de diligence?
Die rijdt de hele dag over het bedrijventerrein en bezoekers kunnen bij diverse punten in- of uitstappen! Gratis voor jong en oud.

Programmaboekje
Bij aankomst op 15 september krijgt u een informatieblad met alle relevante gegevens over kunstenaars en bedrijven inclusief plattegrond.

Dit informatieblad is nu alvast te downloaden onder het knopje 'Downloads' in het menu rechts.
Daar zijn ook nog andere Kunstroute uitingen beschikbaar.