Hoofdsponsors
Lichtproject
voor de 10de editie van de Kunstroute 'Kunst en Bedrijven' 2013:
'Groot licht! Op kunst en bedrijf'.

In de week voorafgaand aan de Kunstroute 'Kunst en Bedrijven' Soest 2013 zullen een tiental kunstenaars hun visie geven op het thema van de komende Kunstroute:
'Groot licht! Op kunst en bedrijf'.
Samen met een aantal bedrijven zijn de kunstenaars aan de slag gegaan en zullen er, zeer verschillende, 'lichtprojecten' ontstaan die, zodra de schemer invalt, te bekijken zijn.
De hele week zijn er kunstenaars aanwezig van 23:00 - 24:00 uur op Bedrijventerrein Soestdijkse Grachten (deel De Grachten), Soest.Deze plattegrond is ook als PDF-bestand te downloaden.
In de download map kunt u ook een Flyer ophalen met info over dit project.

Marga Houtman werkt samen met drukkerij ESED aan het project 'Boergroet'.
Naar aanleiding van een vondst van een partij onbekende, originele houtsnedes uit de jaren ’20, ’30 vorige eeuw, maakt Marga een verstilde animatie van een groetende man.

Bij Clean Look is o.a. de 'Cube' te zien, een lichtobject van
2 x 2 meter van Bas van der Heide.

Mint Faas en JudiGor gaan u verrassen op twee feeërieke manieren met 'Langs de Oostergracht' en 'Ligt op water' en Ruud Termijn bij Straal-Totaal Soest pakt het met een oude auto, 'Burnout', weer heel anders aan.

Bij Bunnik Etalage & Interieur Styling tonen Allard Faas en Marlies van der Wel u 'bewegend beeld' met de intrigerende naam: 'Tienuurshond', Paperwork is de uitvalsbasis van Chris Rodenburg met de 'Tulipa delux' en Koning Willem-Alexander is aanwezig bij Simply Colors, een object van papier en LEDlicht van Elbert Hop. U zwaait... en Willem Alexander 'verschijnt' in allerlei kleuren.

Marie-Line van Vuuren plaatst haar lichtobject, met de naam 'Najaarscollectie lampen', bij Van Doorn - Soest en Wilma van Weijen gaat met de drie naast elkaar gelegen panden van Speciaaldrukkerij Tof, Binderij Makk en Lamineerbedrijf Briljant aan de slag met een project dat 'Samen werken' heet.

De jongste deelnemers, Gert Wessels en Matthijs Rodenburg, laten zelfs de organisatie nog even in spanning...

Al deze projecten zijn te bekijken ('s avonds) in de week voorafgaand aan de Kunstroute, van 6 september tot en met 15 september, de dag van de 10de editie van de route.

De officiële opening van dit spektakel vindt plaats na het Cultuur Café op vrijdag 6 september (Locatie: Van Zal Camper en Caravanherstel, Nieuwegracht 8. Tijd: van 18:00 - 21:00 uur) in het gezelschap van de kunstenaars zodat, in dien nodig, ze u uitleg kunnen geven over hun project. Op die avond zullen we ook kunnen genieten van Balls Hoops ‘N Beats, een driemansformatie, die ons verrast met geluid, licht en beweging.
U kunt ze bewonderen op het volgende filmpje tijdens de opening, via YouTube, gemaakt door WijkTVSoest:

'Balls Hoops 'N Beats'

Hier wat impressies van de 'Lichtprojecten'; foto's van Fotogroep Soest, Ruud Nooy, Mayke Brands en de kunstenaars zelf.

Als eerste een filmbijdrage van Marga Houtman over het project van onze jongste 'Lichtkunstenaars', via YouTube:

'Gespreksonderwerp'

En nu de foto's:Extra Sponsors:

'Langs de Oostergracht' gesponsord door Voortjes Schilders.

'Burnout' gesponsord door Schadenet Soest,
RMR Soundsystems, Enjy Licht en Geluid Servicebedrijf en Autosloperij Mugro.

'Koning Willem Alexander' gesponsord door
Klemko Techniek BV.

'Balls Hoops 'N Beats' gesponsord door Mobiel & Zeker.

Blijf onze site bezoeken voor meer informatie.